Instrukcje BHP - gastronomia i przemysł spożywczy

442-XO-51 Instrukcja BHP dla pracowników placówek żywienia zbiorowego 442-XO-52 Instrukcja BHP w piekarniach i ciastkarniach
442-XO-60 Instrukcja składowania i magazynowania towarów w sklepie 442-XO-69 Instrukcja obsługi maszyny do mielenia mięsa - elektrowilka
442-XO-70 Instrukcja obsługi patelni elektrycznej 442-XO-71 Instrukcja obsługi obieraczki do ziemniaków
442-XO-72 Instrukcja mycia i dezynfekcji naczyń 442-XO-73 Instrukcja obsługi szaf chłodniczych
442-XO-74 Instrukcja obsługi kuchni mikrofalowej 442-XO-78 Instrukcja BHP przy obsłudze pieców piekarniczych
442-XO-81 Instrukcja dla pracowników zatrudnionych w handlu art. spożywczymi 442-XO-82 Instrukcja BHP w punktach małej gastronomii
442-XO-97 Instrukcja sanitarna pobierania i przechowywania próbek żywności 442-XO-98 Instrukcja BHP przy obsłudze krajalnicy wędlin i sera
442-XO-99 Instrukcja BHP przy obsłudze frytkownicy 442-XO-100 Instrukcja dobrej praktyki higienicznej (GHP)
442-XO-101 Instrukcja mycia i dezynfekcji rąk 442-XO-102 Instrukcja mycia i dezynfekcji pomieszczeń i urządzeń
442-XO-103 Instrukcja transportu, przechowywania, mycia i dezynfekcji jaj konsumpcyjnych 442-XO-105 Instrukcja higieny osobistej pracowników
442-XO-106 Dobra praktyka produkcyjna (GMP) 442-XO-107 Instrukcja postępownia pracowników w zakładzie z wdrożonym systemem kontroli wewnętrznej HACCP
442-XO-108 Instrukcja sanitarna dla transportu żywności 442-XO-109 Instrukcja przyjęcia towaru oraz sposobu magazynowania
442-XO-127 Instrukcja kotłów warzelnych 442-XO-128 Instrukcja krajalnicy do pieczywa
442-XO-129 Instrukcja stołu podgrzewczego 442-XO-130 Instrukcja elektrycznego podgrzewacza wody
442-XO-131 Instrukcja sanitarna produkcji i obrotu mięsem mielonym 442-XO-133 Instrukcja BHP obsługi maszyn do zmywania naczyń
442-XO-134 Instrukcja usuwania śmieci, odpadów i ścieków 442-XO-135 Instrukcja zabezpieczenia zakładu przed szkodnikami (owady, insekty, gryzonie, ptaki)
442-XO-140 Instrukcja sanitarna przy produkcji i sprzedaży bezpośredniej mięsa i wyrobów z mięsa 442-XO-148 Instrukcja weterynaryjna dla pomieszczeń, urządzeń oraz osób zatrudnionych w zakładach mięsnych
442-XO-149 Instrukcja weterynaryjna pakowania, przechowywania i transportu świeżego mięsa 442-XO-150 Instrukcja weterynaryjna przy produkcji mięsa drobiowego
442-XO-151 Instrukcja weterynaryjna przy pozyskiwaniu, przetwórstwie, składowaniu, transporcie mleka oraz przetworów mlecznych 442-XO-160 Instrukcja weterynaryjna dotycząca rzeźni i uboju zwierząt
442-XO-161 Instrukcja weterynaryjna dla rzeźni o małej zdolności produkcyjnej 442-XO-168 Instrukcja BHP przy obsłudze patelni gazowej
442-XO-178 Instrukcja BHP przy obsłudze ekspresu do kawy 442-XO-181 Instrukcja BHP w zakładach przetwarzających owoce i warzywa
442-XO-182 Instrukcja BHP wyparzacza gastronomicznego 442-XO-185 Instrukcja BHP przy obsłudze trzonu kuchennego gazowego
442-XO-188 Instrukcja BHP przy obsłudze pakowaczki rolowej 442-XO-193 Instrukcja BHP przy obsłudze piekarnika
442-XO-200 Instrukcja BHP przy obsłudze czajnika elektrycznego